Rutina de îngrijire a părului - 2017

De când mă știu mi-am dorit să am părul lung, strălucitor și frumos. Și timp de muuuulți ani, chiar mi-am ținut pletele ca o cosânzeană modernă - lung până dincolo de talie. Ei bine, în urmă cu câteva luni am vrut să schimb totuși ceva, și am tăiat (cam fără milă) peste 30 cm de păr. Iată că acum am o lungime care abia ce trece de umeri - și odată cu ea, parcă s-a simplificat și rutina mea de îngrijire. 
Înainte eram la modul "dă cu balsam, dă cu mască, împletește, vezi ce faci să nu se înnoade" - iar acum mă descurc mersi-bine cu doar 3 produse (și nici alea în același timp). 


Bine, ca să fiu sinceră, cred că aș fi putut și înainte să mai tai din ele, dar m-am cam complăcut în ideea că ar trebui să depun mult efort (și produs) să ajung la rezultatele "de revistă". Dar acum m-am obișnuit atât de mult cu ideea de a-mi simți părul ușor și de a nu mă stresa din cauza lui, încât parcă nu-mi mai vine să schimb nimic din ce-i fac. 

Dar, ca să nu o lungesc prea mult, să vă prezint cele 3 vedete care fac o super echipă pentru binele podoabei mele capilare: șamponul Phytodensia și spray-ul PhytoKeratine de la PHYTO și spray-ul cu Keratină lichidă de la Anian

Și ca să vă spun și cu ce lucrăm: păr destul de des, extrem de fin și de subțire, care se frizzuie (ăsta o fi cuvântul?) destul de ușor și care nu stă nici drept, dar nici ondulat. Scalp cu tendințe de îngrășare, iar vârfuri cam uscate. 


Primul pas este, bineînțeles, curățarea părului. Am decis să renunț o perioadă la șampoane gen Bed Head și Macadamia - pentru că sunt mult prea hidratante pentru părul și scalpul meu și îmi cam fură din volum, dar am rămas în sfera produselor destinate părului fragil. 
Șamponul Phytodensia se prezintă ca unul revitalizant și fortifiant - cu acțiune atât pe lungime firelor de păr, cât și pe scalp. 

Eu cred că pentru un păr sănătos și frumos, modul în care se prezintă scalpul este extrem de important, așa că nu pot decât să mă bucur atunci când un șampon are grijă și de acest aspect. Conține acid hialuronic, (despre care v-am tot spus în postările mele de îngrijire a pielii) colagen, extract de struguri precum și veronie - un ingredient recunoscut pentru proprietățile regenerante. 


În funcție de cum se prezintă părul meu, îl folosesc fie o dată la 2 zile (o singură șamponare) fie o data la 4 zile (cu două șamponări). De obicei tind să-mi clătesc părul doar cu apă aproape zilnic tocmai pentru că m-am reapucat de sport, așa că îmi adaptez șamponările și în funcție de cât deport am depus. 

Curăță părul extrem de bine, poate chiar îl usucă un pic de-a lungul firului, dar nimic ce nu se poate rezolva cu unul dintre tratamentele pe care urmeaza să le prezint. La nivel de scalp îmi place mult pentru că pielea rămâne curată și mă scapă de orice exces de sebum, sau de cojițele care îmi apăreau cu alte șampoane.

Miroase bine, dulce, iar parfumul se păstrează în păr și după spălare. Textura este una cremoasă, care nu se scurge printre degete și se potrivește cu modul de dozaj care nu este tocmai obișnuit. Produsul este spornic - eu folosindu-l de peste o lună și mai având încă peste jumătate de sticluță.

Ambalajul este unul fotogenic - și care mie îmi place: cilindric, de metal auriu și capac negru, cu logo-ul PHYTO. Are 200 de ml de produs și costă 74 de lei. Din câte știu se găsește în farmaciile HelpNet


Spray-ul PhytoKeratine vine în completarea gamei și promite reconstrucția internă a firului de păr cu ajutorul keratinei. Este recomandată activarea lui la căldură - iar eu mă bazez aici pe acțiunea uscătorului de păr, deși trebuie să recunosc că mi s-a întâmplat și să-l aplic, iar apoi să las părul să se usuce singur. 

Îmi place să folosesc tratamentul pe păr umed, mai ales atunci când știu că urmează să-mi prind părul într-un coc răsucit, pentru că mi se pare că îl ajută să aibă o ținută mai frumoasă, cu vârfurile un pic ondulate.
Rezultatul este un păr flexibil, moale, parcă un pic îngroșat (nu cred că în diametru, dar cu siguranță ca și comportament). 

Se poate utiliza și pe părul uscat, mai ales dacă urmează să folosiți placă sau ondulator, pentru că ajută la protejarea părului de acțiunea aparatelor de coafat. Ah, și ca să nu uit, miroase foarte fresh - parcă a plante. I love it.
Eu am varianta mică, de 30 ml, dar nu exclud deloc varianta de a-mi achiziționa produsul full size, de 150 ml. Acesta costă 107 lei și este de găsit tot în farmaciile HelpNet. 


Ultimul produs din rutina mea - dar unul extrem de important este spray-ul de keratina lichida de la ANIAN. Cred că deja puteți să vă dați seama că am o mică (?) înclinație spre produsele cu keratină. 

Este recomandată aplicarea pe părul umed și activarea lui cu ajutorul căldurii pentru a reface părul deteriorat. Eu îl folosesc cam la 2 spălări din 3 (atunci când nu folosesc tratamentul PHYTO), iar rezultatele mi se par de-a dreptul wow. Aplic de obicei pe toată lungimea părului, iar apoi îmi descurc părul cu un piaptăn cu dinți rari de la The Body Shop. 

Mi se pare că dă o adevărată prestanță părului, care rămâne drept, greu, nu se încurcă și nu se frizzează deloc. Îmi place mai ales când aleg să-mi port părul liber, pentru că pot să mă ridic din pat și să ies pe ușă, fără să-mi fac probleme că ar putea arăta rău. În plus, se simte super atunci când îmi trec mâna prin păr și îl simt cum "alunecă".

Prețul este și el unul imbatabil: 52 de lei pentru 250 ml de produs. Cum nu trebuie aplicat în cantitate prea generoasă, presimt că îmi va ajunge muuuult timp. Îl găsiți online, pe site-ul Triodeluxe, iar dacă ar fi să vă recomand un produs pentru părul fin, cu siguranță ar fi acesta.

Cele 3 produse sunt "must"-urile mele pentru vara asta (și presimt că mult după ce ea se va termina vor rămâne tare pe poziții) și mi se pare că împreună fac o micro-rutină care este tot ce aș putea avea nevoie. 
Mă opresc aici cu poveștile, deși probabil aș putea turui despre produsele astea încă o dată pe cât am scris. Așa că dacă am uitat ceva, nu uitați să mă întrebați în commenturi. 

Pe voi ce produse v-au cucerit și nu mai vreți să renunțați la ele?
Share:

1 comment :

  1. Si eu am pus samponul la testare, trebuie sa vin cu un articol.
    Cat despre keratina Anian, iti impartasesc pe deplin impresiile ��

    Simona Tucu

    ReplyDelete

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes