Soothing Eye Cream - Avene - review

Probabil că ați mai văzut la mine produsul acesta, pentru că l-am cumpărat și recumpărat până acum. Eu nu prea rezit fără crema de ochi, din simplu motiv că pielea din zona respectivă este muuult mai uscată decât în restul feței, iar crema mea obișnuită nu face față. Totuși, cel puțin pe moment, rămân la aceeași gamă și anume crema pentru ochi sensibili de la Avene – Soothing Eye Contour Cream.


Ea vine în același ambalaj alb, specific produselor Avene (mai puțin celor speciale cu SPF ridicat) și are un gramaj de 10 ml. Poate părea puțin dacă ne gândim că majoritatea produselor de gen au 15 sau chiar 18 ml, dar produsul mi se pare destul de spornic. 

Mai exact, luna trecută am recumpărat-o în ideea că mai am doar pentru 2-3 zile de folosire.. ei bine, abia acum am ajuns defapt la fundul sacului să spun așa. Aveți numai grijă să chinuiți puțin ambalajul, pentru că altfel veți rămâne cu o grămadă de produs nefolosit.
Modul de dozare este ok, nerisipind deloc produs și fiind perfect igienic. Eu de obicei prefer să îl aplic totuși pe degetul inelar, iar apoi la ochi, prin mișcări ușoare de tapotare.

Acum să vă spun câte ceva despre cremă. Este albă, are o textură ușoară care se absoarbe relativ repede în piele. Spun relativ pentru că eu obișnuiesc să folosesc și serum înainte și astfel mi se pare că i-a crescut un pic timpul de absorbție. Oricum, undeva la vreo 5 minute după aplicare puteți trece lejer la machiajul ochilor fără să vă treziți că produsele se aplică aiurea.



Nu lasă niciun film gras, în schimb hidratează foarte bine pentru întreaga zi (sau noapte, după caz). Nu am văzut vreo îmbunătățire constantă în cazul liniilor fine de sub ochi, dar cum ele la modul general arată mai bine când sunt hidratate, crema asta își face treaba pe partea aceasta.

Nu are SPF (rar am văzut vreo cremă de față care să aibă), dar puteți aplica lejer crema de față obișnuită, cu protecție solară și gata. În plus, astfel devine potrivită și pentru perioada nopții.. Sau poate chiar asta să fie ideea din spate? hmm..

Este recomandată persoanelor cu pielea sensibilă. Din când în când eu intru la această categorie și pot să vă spun că nici măcar în momentele în care tenul meu era groaznic de iritat, nu m-am trezit cu neplăceri, ci dimpotrivă, parcă mi-a calmat un pic pielea. Bineînțeles, nu vă așteptați la miracole în care seara să vă culcați cu iritații de zile mari pe ten, iar dimineața să fie totul perfect. Dar dacă îi dați vreo 2-3 zile, puteți deja vedea diferențe mari.

Costa undeva la 40-50 de lei (în funcție de farmacie), dar o găsiți uneori și la set împreună cu crema de față Avene Hydrance (care îmi place mie nespus).
O voi mai recumpăra? Deja am făcut asta, dar mă gândesc să mai încerc și ceva nou.. Oricum, până găsesc ceva mai bun, cu siguanță voi avea un tub în cutiuța de îngrijire. 

Voi folosiți cremă de ochi? Aveți vreo preferată?
Share:

Post a Comment

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes